Hvad er en Server

En Server gør det muligt at spille det samme Spil fra flere forskellige iPads. Det vil fx. sige at den blaa Bil spiller fra en iPad, den gule Bil spiller fra en anden iPad osv.. Der skal være en iPad som starter Serveren (svarer lidt til en Bankkør), hvorefter de andre Spillere kan joine ved at indtaste det Navn som Bankkøren vælger til Spillet. Det er gratis at joine en Server, men hvis man skal have mulighed for at starte en Server skal man betale et Engangsbeløb paa Kr. 19.

Naar man spiller Multiplayer er det en Server der forbinder de forskellige iPads med hinanden. Uden en Server ville det ikke være muligt at spille Multiplayer. Vi har sat en Server op paa IP-adressen, server.matador.drechslerspil.dk, som alle kan joine gratis. Vi regner med at have Serveren aaben ligesaa længe MATADOR er populært, men vi forpligter os dog ikke til at have den aaben for altid. Hvis du vil være sikker paa at have en stabil og hurtigt Server kan du læse følgende Guide og sætte din egen Server op paa en Mac.

Start en server (Mac)

 1. Download node.js

 2. Åben din Computers Terminal og kør følgende Kode:
  $ sudo npm install -g socket.io@1.0.x
  $ sudo npm install -g express.io@3.0.x

 3. Download index.zip

 4. Unzip Filen og placer "server.js" paa dit Skrivebord

 5. Kør følgende Kode i Terminalen:
  $ node desktop/server.js

 6. - Din Server kører nu paa din Mac's lokale IP-adresse.

  - Ved at køre følgende Kode i Terminalen:
  ifconfig
  finder du IP-adressen til højre for "inet".

  - Hint: Hvis du ønsker at spille med andre paa et andet Netværk kan du viderstille din lokale IP-adresse til en offentlig IP-adresse i din Routers indstillinger. For yderligere Oplysninger kan du kontakte din Netværksudbyder, eller søge Information paa Nettet.

  Hvis du gør dette, skal du benytte din offentlige IP-adreese i stedet for. Den kan du finde paa www.minip.dk.

 7. Du mangler nu blot at indstille "Server IP" til din IP-adresse efterfulgt af ":1001" paa samtlige iPads du ønsker at spille med.